Wheelchairs built for freedom

Wolturnus A/S er en 100 % dansk privatejet virksomhed, der siden 2002 har designet, produceret og solgt kørestole, håndcykler og hjælpemidler i Danmark og udlandet.

Wolturnus designteam består af specialister fra cykelindustrien og kørestolsbrugere, der gennem mange år har deltaget i eliteidræt på topniveau. Som resultat bærer vores produktserier præg af intens udvikling, indgående kendskab til brugerens behov og vores viden fra ekstremsporten. Alle vores kørestole og håndcykler er håndlavet i Danmark. Denne egenproduktion giver os en unik mulighed for at fremstille kundespecifikke løsninger nøje tilpasset brugernes behov og ønsker.

Vi tror på, at en kørestol skal være en forlængelse af kroppen og give brugeren størst mulig frihed til at tage del i livet med venner og familie. For at opnå denne følelse, skal kørestolen passe perfekt til brugeren af den. Der er ikke to mennesker, der er ens, og derfor tilpasser vi vores kørestole til den enkelte.

 

Sådan bygges vores kørestole

Wolturnus kørestole og håndcykler er kendt for deres holdbarhed, stabilitet og samtidig den gode og sunde siddestilling. Kørestolens geometri er afgørende for køreegenskaberne. Vi designer rammen af hensyn til kropsbygning og for at sikre minimum rulle- og drejemodstand og maksimal stabilitet.

Vores rammer til kørestole og håndcykler er fremstillet af aluminium 7020 (AIZn4.5Mg1), den stærkeste svejsbare aluminiumslegering, hvis stivhed overgår alle titaniumlegeringer. Denne legering anvendes typisk til armerede køretøjer, motorcykler og cykelstel.

Efter svejsningen varmebehandles rammen ved høj temperatur for at udligne de spændinger, der er opstået under svejseprocessen. Dernæst måler vi rammen og foretager eventuelle tilretninger for at sikre, at produktets endelige sporing bliver nøjagtig. Til slut hærdes rammen, der genskaber den fulde styrke i hvert eneste mikrogram aluminium.

Anodisering er en proces, der muliggør indfarvning og øger modstanden mod korrosion og overfladens hårdhed. Denne overfladebehandling skaber en slidstærk og vedligeholdelsesfri overflade, der på samme tid sikrer den ultimative korrosionsbeskyttelse og frembringer en indfarvet, holdbar, slag- og ridsefast overflade.

Alle komponenter, der svejses på rammer og rør, produceres hos Wolturnus Mechanics, som står for at fræse, dreje og bearbejde de mange komponenter, som bruges til at samle Wolturnus’ kørestole og håndcykler.