Sådan bygges vores kørestole

Vores rammer til kørestole og håndcykler er fremstillet af aluminium 7020 (AIZn4.5Mg1), den stærkeste svejsbare aluminiumslegering, hvis stivhed overgår alle titaniumlegeringer. Denne legering anvendes typisk til armerede køretøjer, motorcykler og cykelstel. Kombineret med vores unikke Sigma Tubing Teknologi, der optimerer styrken under formningen af store rør med lille godstykkelse, opnås ultimativ stabilitet i form af ekstrem stivhed i forhold til vægt.

Som svejseform benytter Wolturnus udelukkende TIG (Tungsten Inaktiv Gas) svejsning kombineret med en argon/helium-blanding som beskyttelsesgas for at minimere korndannelsen under svejsningen. Dette er afgørende for at bevare materialets styrke.

Efter svejsningen varmebehandles rammen ved høj temperatur for at udligne de spændinger, der er opstået under svejseprocessen. Dernæst måler vi rammen og foretager eventuelle tilretninger for at sikre, at produktets endelige sporing bliver nøjagtig. Til slut hærdes rammen ved et nøje tilrettelagt temperaturforløb, der genskaber den fulde styrke i hvert eneste mikrogram aluminium.

Anodisering er en proces, der muliggør indfarvning og øger modstanden mod korrosion og overfladens hårdhed. I denne proces påføres aluminiumsoverfladen et lag aluminiumoxid, der med en relativ hårdhed på 9,7 er et af verdens hårdeste materialer (jf. Moh’s skala er diamant med en relativ hårdhed på 10,0 verdens hårdeste materiale, glas har en hårdhed på 5,6). Denne overfladebehandling skaber en uhørt slidstærk og vedligeholdelsesfri overflade, der på samme tid sikrer den ultimative korrosionsbeskyttelse og frembringer en indfarvet, holdbar, slag- og ridsefast overflade. Wolturnus anvender primært anodisering som overfladebehandling.