Webinar: Hvad betyder de rigtige hjælpemidler for brugernes mobilitet og plejebehov?

Hvad betyder de rigtige hjælpemidler for brugernes mobilitet og plejebehov?

I vores kommende webinar dykker vi ned i betydningen af de rette hjælpemidler for brugernes mobilitet og plejebehov. Valget af hjælpemidler har stor indflydelse på mobilitet og selvstændighed, og kan derfor lette presset på plejesektoren og styrke den enkeltes følelse af frihed. Immobilitet påvirker mennesker med funktionsnedsættelser på tværs af brugergrupper, men i dette webinar sætter vi fokus på brugere med lidt mere højde og drøjde end gennemsnittet.

  • Dato: torsdag d. 25. januar
  • Tid: kl. 10-10.45
  • Tilmeld dig her: Ja tak, jeg vil gerne deltage
    * hvis ikke du kan deltage på dagen, så tilmeld dig alligevel – du får nemlig en optagelse af webinaret sendt pr. e-mail.

Om webinaret:

Webinaret vil behandle samspillet mellem mobilitet og hjælpemidler på både forsknings- og brugerniveau. Tina Helle, Docent på VIA University College, vil gøre det nyeste forskning på området let forståeligt for os alle, mens Christian Gammelgaard Olesen, udviklingsdirektør hos Wolturnus og Ph.d. i Biomekanik, sammen med Dorte Læsø, salgschef og ekspert i forebyggelse af tryksår, vil guide os igennem vigtigheden af brugertilpassede hjælpemidler til mennesker med funktionsnedsættelser. Når kørestole og andre hjælpemidler imødekommer individuelle behov og understøtte den enkeltes funktionsniveau, kan vi nemlig forhindre, at brugerne bliver afhængig af pleje alt for tidligt i livet.

Webinaret vil blandt andet omhandle:

  • Gennemgang af nyudgivet review-artikel om, hvordan mobilitetshjælpemidler indgår i og understøtter aktivitet.
  • Introduktion til brugerundersøgelse om mobilitet med erfaringer fra både brugere og terapeuter
  • Et interview med en af hverdagens helte på hjul: Søren, en aktiv kørestolsbruger, der på trods af dobbelt amputation driver sin egen campingplads og lever et liv med stor frihed.
  • Gode råd til screening af brugere i forbindelse med valg af hjælpemiddel.

Hvem bør deltage?

Dette webinar henvender sig især til behandlende og bevilligende terapeuter samt andet sundhedsfagligt personale, der arbejder med borgere med funktionsnedsættelser.

Vi ser frem til at byde dig og dine kollegaer velkommen til en faglig og inspirerende dialog om mobilitet og hjælpemidler.