Webinar: Tryksårsforebyggende madrasser – fagligheden skal tilbage i valget

I samarbejde med CareNet inviterer vi til en faglig time om tryksårsforebyggende madrasser med oplæg fra Lone Hekkel Vergara, ergoterapeut i Holstebro Kommune, og Christian Gammelgaard, udviklingsdirektør hos Wolturnus.

I løbet af webinaret sættes der fokus på valg af tryksårsforebyggende madrasser i de danske kommuner, hvor travlhed ofte betyder, at fagligheden tilsidesættes, og madrassen vælges ud fra skemaer i stedet for grundige terapeutiske overvejelser.

Fagligheden skal tilbage, når vi vælger madrasser 

Lone Hekkel Vergara, ergoterapeut i Holstebro Kommune, deler ud af sin viden, og hvilke faglige overvejelser, der altid ligger bag, når hun vælger madras til en borger. Lone inddrager eksempler fra sin hverdag som ergoterapeut og fortæller også om arbejdet med at udarbejde kravspecifikationer til det KOM udbud på tryksårsforebyggende madrasser, der kørte i efteråret 2020. Med udbuddet ønskede man at højne kvaliteten på alle parametre i madrasvalget. Fokus var at sætte borgeren i centrum og højne personalets arbejdsmiljø ud fra terapeutfaglige vurderinger.

Christian Gammelgaard, udviklingsdirektør hos Wolturnus, kommer ind på, hvordan virksomheden som madrasleverandør sørger for at tænke fagligheden ind i deres rådgivning, og hvilke egenskaber bl.a. dynamiske madrasser har, og hvad de kan gøre for borgeren og personalet.

Webinaret afholdes torsdag d. 18. marts fra kl. 14.00 – 15.00.

Se eller gense webinaret her