Elektrisk kørestol skal forbedre arbejdsmiljø i Aalborg Lufthavn

Wolturnus er gået sammen med Aalborg Lufthavn om at forebygge rygproblemer hos lufthavnens medarbejdere med en elektrisk lufthavnskørestol til passagertransport

Aalborg Lufthavn vil gerne forbedre arbejdsmiljøet og varetage medarbejdernes trivsel og sikkerhed og har derfor indgået et samarbejde med Wolturnus om at skabe tryggere og sundere rammer omkring kundetransport i lufthavnen.

150 til 200 gange om måneden transporterer personalet i Aalborg Lufthavn passagerer fra terminal til fly i en kørestol, og dette har indtil nu foregået i manuelle kørestole, som skubbes afsted af lufthavnens medarbejdere. Det er en fysisk belastning for de personer, som hver dag håndterer de mange transporter af passagerer med meget håndbagage.

”Medarbejderne har svært ved at håndtere de manuelle kørestole på lufthavnens område, hvor op- og nedkørsel ad ramper kan være belastende for ryggen,” udtaler Bettina Giversen, arbejdsmiljørepræsentant i Aalborg Lufthavn.

Behovet for at finde et alternativ til de manuelle kørestole er kun blevet større i takt med, at lufthavnen har fået flere ruter til udlandet. Det betyder flere passagerer og dermed flere situationer, hvor der er brug for en hjælpende hånd til at komme rundt i lufthavnen.

Elektrisk lufthavnskørestol skåner ryggen

Wolturnus har derfor udviklet en elektrisk lufthavnskørestol, som skal være med til både at forebygge rygproblemer hos medarbejderne i lufthavnen. Wolturnus designer og producerer kørestole i Nibe og har specialiseret sig i stærke kørestole, som er tilpasset det enkelte behov. Og det var netop en specialløsning, lufthavnen søgte til transport af sine handicappede og gangbesværede kunder.

Lufthavnskørestolen betjenes let med et joystick, som er placeret således, at medarbejderen kan konversere med passageren under transporten. Medarbejderen betjener kørestolen uden at belaste kroppen, så hun kan holde til de mange transporter om ugen. Personalet i lufthavnen har arbejdet tæt sammen med Wolturnus om at optimere den elektriske lufthavnskørestol, som er den første af sin slags. I øjeblikket er en indbygget bagagevogn på tegnebrættet, som skal skåne medarbejderen yderligere.

”Vi bygger det gode liv i kørestol. Det plejer kun at handle om at give personen i kørestolen en god oplevelse. I dette tilfælde har det handlet om at bygge en kørestol, som også forbedrer kørekomforten for ledsageren. Vi er glade for at kunne bidrage til et bedre arbejdsmiljø i Aalborg Lufthavn og har i den grad fået øjnene op for, hvordan vi kan hjælpe mindre lufthavne, som transporterer passagerne i manuelle kørestole,” udtaler salgs- og marketingchef hos Wolturnus, Kim Kallestrup, som fredag den 24. oktober gav personalet i Aalborg Lufthavn en demonstration af den nye lufthavnskørestols egenskaber.