International tryksårsdag 2020

I anledningen af International tryksårsdag, der verden over sætter fokus på bekæmpelse af tryksår, bringer vi hos Wolturnus fem gode råd til forebyggelse af tryksår. Et emne, vi dagligt har fokus på.

Tryksår er fortsat et stort problem i Danmark, men også internationalt, hvor mange personer fortsat lider af tryksår. Hvert år i november sætter EPUAP ekstra fokus på netop denne sag, og det støtter vi hos Wolturnus op om. Derfor bringer vi i anledningen af International tryksårsdag fem gode råd til forebyggelse af tryksår.

Vores ergoterapeut, Allan Nørgaard Kristensen, der til dagligt indgår i vores tryksårsteam, har udarbejdet fem råd til tryksårsforebyggelse. Læs dem nedenfor eller download det fulde materiale her.

1. Analysér før valg af hjælpemiddel
– Lav risikoscore, behovsanalyse, risikoanalyse og vurdér om hjælpemidlets funktioner passer til patientens behov og risiko for udvikling af tryksår. Se uddybende webinar her.

2. Kræv dokumentation for funktion
– Stil krav til leverandøren og samarbejd med virksomheder, der gennem objektive og dybdegående undersøgelser kan dokumentere effekten af hjælpemidlets funktion.

3. Udnyt ekspertise
– Kontakt altid specialister ved tvivl. Det almene personale skal have kendskab til og mulighed for kontakt til specialister for at sikre og opretholde et optimalt niveau af tryksårsforebyggelse og behandling.

4. Forebyg med kontinuitet og stabilitet
– Hav altid en kendt plan for screening af alle patienter. Kontinuerlige rutiner med daglig dialog i og på tværs af afdelinger sikrer stabilitet og giver mulighed for at korrigere forebyggelsesmetoder og behandling i tide. Ved effektiv forebyggelse kan antallet af tryksår minimeres markant.

5. Revurdér risiko ved ændringer
– Foretag altid en revurdering af tryksårsrisikoen, når der observeres ændringer i funktionsniveau eller ernæringstilstand hos patienten.

Hos Wolturnus fokuserer vi dagligt på at tilbyde tryksårsforbyggende løsninger for vores kunder. Vores sortiment indeholder bl.a. trykfordelende siddepuder og madrasser, som gennem trykaflastning minimerer risikoen for tryksår.

Har du spørgsmål angående tryksår, tryksårsforebyggende produkter eller andet, kan du finde meget mere information hos Kørestolslaboratoriet eller kontakte vores kompetente tryksårsteam, der kan vejlede i både siddestilling, positionering, lejring samt forebyggelse og behandling af tryksår.

 

Download 5 råd til tryksårsforebyggelse her: