Wolturnus efterlever MDR-forordningen

I december har vi haft besøg af Lægemiddelstyrelsen, som skulle gennemgå vores systemer og praksis vedrørende efterlevelse af de regulatoriske krav inden for medicinsk udstyr.

Bestået – med bravour

Det var en både lærerig og positiv oplevelse, som har bekræftet os i, at de ressourcer, Wolturnus har allokeret til efterlevelse af MDR-forordningen, er godt givet ud.

Resultatet af inspektionen blev nemlig, at vi ”generelt efterlever lovgivningen”, og selv om det lyder som nordjysk beskedenhed, er det rent faktisk den flotteste konklusion, man kan få.

En god investering

Wolturnus har, siden MDR trådte i kraft, investeret ca. 1,9 millioner kroner i at sikre den nødvendige dokumentation og praksis. Det er mange penge, men det er samtidig en investering i, at vores kunder og brugere kan føle sig trygge, når de handler med os. MDR-forordningen er jo netop med til at øge patientsikkerheden og sikre ensartede standarder for udvikling og produktion af medicinsk udstyr.

Helt grundlæggende gør vi hver dag vores ypperste for at skabe tryghed hos vores kunder og brugere, blandt andet ved at have veluddannede og erfarne salgskonsulenter, en tilgængelig kundeservice, kørende serviceteknikere, som hurtigt kan løse eventuelle problemer – og ikke mindst at have både sikkerheden og papirarbejdet i orden.

Netop derfor betragter vi også Lægemiddelstyrelsens markedsovervågning og inspektioner som vigtige redskaber til at skille ‘skidt fra kanel’ i vores branche.

Tak til inspektør Sofie Thørholm fra Lægemiddelstyrelsen for at oprigtig interesse for Wolturnus og ikke mindst for gode input til, hvordan vi også fremover kan optimere vores indsats på MDR-området.

Læs mere om MDR-forordningen her.