Udvikling af muligheder

af Christian Gammelgaard

For nogle måneder siden kontaktede Thierry Schmitter fra Holland Wolturnus. Thierry er en passioneret sejler og kitesurfer fra Holland. Thierry har siddet i kørestol i 15 år, og har de sidste par år rodet lidt rundt med nogle ideer til udstyr der skulle gøre det sjovere at kitesurfe som kørestolsbruger. Han havde været igennem en længere udviklingsprocess ift. at få board, ramme og sæde til at matche. Da Thierry kontaktede Wolturnus havde han fået lavet nogle skitser af hvordan han mente det skulle se ud.

Drawing of sitkite
Figur 1 Drawing of sitkite

Vi arbejdedet lidt videre på tegningerne, og optimerede konstruktionen imod at være let, men stærk nok til at modstå de belastninger den kunne få på vandet. Her anvendes computer modeller til at undersøge hvor der er muligheder for at lave konstruktionen lettere, og stadig kan holde til belastningen. (Se figur 2)

Figur 2 - Finite Element Analyse af bundplade til Sitkite
Figur 2 – Finite Element Analyse af bundplade til Sitkite

Efter at der var blevet sendt lidt tegninger frem og tilbage, blev rammen sat igang i produktionen. På samme måde, som var det en kørestol eller håndcykel, så blev rammen lavet, som tegningen beskrev, og efter nogle dage var der en færdig ramme klar til at blive sendt til farvning. Billeder af den færdige ramme blev sendt til godkendelse ved Thierry, som meldte tilbage at han glædede sig meget til at prøve den af.

Figur 3. Færdig svejst sitkite ramme, klar til farvning.
Figur 3. Færdig svejst sitkite ramme, klar til farvning.

Efter endt farvning, blev rammen sendt til Thierry, der monterede den på boardet, det samme gjorde han med sædet, og så skulle der testes!.

En sjov lille historie fra en typisk dag ved Wolturnus. Mottoet omkring at skabe frihed og muligheder for alle, passer meget godt ind.

Herunder er der et par stemningsbilleder, som Thierry efterfølgende sendte til os. Thierry vil rigtig gerne hjælpe andre til at komme igang, så hvis det har interesse for nogen, så kontakt mig endeligt.

Monteret sitkite

Sitkite test 4

Sitkite test 3

Sitekite test 2

Sitkite test1

 

og lidt video af det hele: Youtube video – click her.